© PedicureSchiedam - Het vak pedicure

 © PedicureSchiedam  © PedicureSchiedam  © PedicureSchiedam  © PedicureSchiedam  © PedicureSchiedam

 
Informatie
Specialisaties
Behandelingen
Tarieven
Contact
Diversen

    

  De voetverzorger/pedicure
De naam voetverzorger is een verzamelnaam. De algemene voetverzorger wordt meestal īpedicureī genoemd. Voetverzorgers vindt u in de thuiszorg, in zelfstandige praktijken (in gezondheids- of dienstencentra, in combinatie met een schoenenzaak of in een eigen pand of ambulant - de voetverzorger komt dan bij u thuis) en in verzorgings- en verpleegtehuizen. Ook werken voetverzorgers soms in praktijken samen met andere voetspecialisten.

Wat doet een voetverzorger/pedicure precies?
Voetverzorgers verrichten geen medische handelingen, maar verzorgen, zoals de naam al zegt, uw voeten. Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns en het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels. Bij de werkzaamheden wordt een z.g. pedicuremotor gebruikt. Ik werk met twee pedicuremotoren, een BaehrTec S2000 pedicuremotor (zie foto hieronder) en een Hadewe Hyperios pedicuremotor (als backup). Beide pedicuremotoren werken op een spraysysteem van 100% gedemineraliseerd water (volgens de HAM-code). HAM staat voor HygiŽne Arbeidsomstandigheden Milieu.
 

© PedicureSchiedam

  De BaehrTec S2000 pedicuremotor waarmee ik werk
 

Voetverzorgers verhelpen tevens aandoeningen aan de nagels (ingroeiende nagels, schimmelnagels) en de huid van de voet en de voetstand. De voetverzorger kan daarnaast ook advies geven over de goede verzorging van uw voeten, kindervoeten en schoenen.

Specialisaties
Voetverzorgers kunnen zich specialiseren in de verzorging van voeten van diabetici, reumatici en ouderen, verder in voetreflexzonetherapie (alternatieve therapie), podologie en podoposturale therapie.
Sinds 22 juni 2006 beschik ik over de aantekening 'Voetverzorging bij Diabetici'.
Sinds 11 december 2006 beschik ik over de aantekening 'Voetverzorging bij ReumapatiŽnten'.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
Een ProVoet pedicure geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.
 

 
     


Webshop

 

   

          

 

  

 
                                                                                                                                                                            naar Facebook PedicureSchiedam    naar Twitter PedicureSchiedam
PedicureSchiedam staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 24381374

Copyright © 2004 - 2023 Pedicureschiedam.nl / Pedicureschiedam.com